6 Million Miles in a Thousand Years - Don Miller
7.5Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Million-Miles-Thousand-YearsDon Miller neemt je mee in zijn eigen verhaal en nodigt je uit om van jouw verhaal een beter verhaal te maken.

Als schrijver van de bestseller Blue Like Jazz wordt hij op zekere dag benadert door Steve Taylor om een film te maken over zijn leven. Niet wetend hoe het leven van een man achter een klein scherm zich vertaalt naar het grote scherm, staat hij aanvankelijk perplex van het voorstel. Samen met de regisseur gaan ze op zoek naar wat een goed verhaal maakt. Op aanraden volgt Don Miller een cursus bij een professor, die duizenden films onderzocht op hun verhaallijn. Kort gezegd bestaat een goed verhaal uit een held die moeilijkheden overwint om tot een doel te komen.

Aan de hand van zijn eigen leven als single schrijver, opgegroeid zonder vader en de fantastische avonturen van zijn vriend Bob Geoff (Love Does) onderzoekt hij de verschillende elementen van een goed verhaal. Meteen krijg je een blik in al het zweet en angst die aan zijn eerdere boeken voorafgingen (opgroeien zonder vader, Miller’s fietstocht door Amerika om fondsen te vinden voor het graven van waterputten in Afrika en zijn coming-of-age verhaal Blue Like Jazz. 6 Millions Miles in Thousand Years is een authentiek relaas vol humor, ontroering, pijn, worsteling, vreugde en ontdekkingen. Je gaat helemaal meeleven en dat is precies ook de bedoeling. Gevaar daarbij is dat het aparte leven van Miller een ver-van-mijn-bedshow wordt. Maar Miller geeft juist handvatten om met je eigen verhaal aan de slag te gaan. Centraal daarbij is de vraag: Leef ik een goed verhaal of is er een beter  verhaal waar ik toe uitgenodigd wordt? Welke moeilijkheden moet je als lezer zelf overwinnen zodat jouw verhaal ook goed wordt?

In de audio versie hoor je de auteur het verhaal zelf vertellen.

Don Miller, 6 Million Miles in a Thousand Years, Thomas Nelson, 2009

 

About The Author

Hoofdredacteur

Leave a Reply

Your email address will not be published.